EHDC Bosbaan Regatta

Grootste wedstrijd van Nederland

Al vele jaren organiseert de EHDC internationale drakenboot-wedstrijden op de Nederlands Bosbaan, een racebaan in het Amsterdamse Bos, die vooral door roeiers wordt gebruikt. De regatta vindt altijd in de eerste week van september plaats, soms de eerste maar meestal de 2de zaterdag van september. Voor 2020 staat de regatta gepland op 5 september. Door de corona krisis is nog niet zeker of de regatta dit jaar door gaat.

De Regatta bestaat uit drie wedstrijd afstanden: de 500, 200 en 2000 meter, vanaf 10 uur in de ochtend tot vijf uur ’s middags. Alle Nederlandse teams doen altijd mee en daarnaast kunnen we altijd vele sterke teams uit Duitsland verwelkomen, waar drakenboten een grote sport is. Soms zijn er ook teams uit TsjechiĆ«, Frankrijk en bijvoorbeeld Canada. Per race liggen er zes boten in het water. De winst wordt vaak op de laatste meters beslist.

In deze file de uitslagen van de regatta in 2016.

En dan hebben we ook nog een filmpje van Pro Hameln, het Duitse team dat in 2016 meedeed.

De zondag na de regatta maken we met 10 en meer boten een toer door Amsterdam. Hier zijn we op de Amstel bij roeivereniging Nereus vlak voor de Berlagebrug.