Regatta kom eraan

Onze jaarlijkse Bosbaan Regatta staat ook dit jaar op de agenda. Corona heeft er wel voor gezorgd, dat er net zoals verleden jaar minder teams zijn dan daarvoor. We zijn van 18 naar 11 gegaan. De wedstrijden zijn op 4 september en beginnen om 10.30. Tegen 5 uur hebben we een 500 meter (ochtend) gedaan, een 200 meter (vanaf 13 uur) en de spectaculaire 2000, start rond 15 uur. Er wordt op de 500 en 200 meter gestreden in series, een halve finale, een kleine finale en een hoofdfinale. Bij de 2000 meter peddelen we een rondje: 500 meter heen, 500 meter terug en dat 2x. De boten vertrekken achter elkaar met een heel klein tijdverschil. De langzaamste boten (klassering 500 meter) gaan voorop. En de sport is natuurlijk inhalen, niet voorbij gestoken worden en in de bocht je niet aan de kant laten duwen of de ander juist opzij drukken.

De deelnemende teams komen uit Nederland en Duitsland: River Dragons, United Dragons, Dutch Dragons, Blue Dragons, Dutch Dragons jeugd, EHDC en Usain (een nog onbekende club uit Almere). De andere clubs vormen de ruggengraat van het drakenboten in Nederland.

Uit Duitsland komen dit jaar slechts vier teams: Roter Drache, Hölle Nord, T&T en SCN. Ze komen ook naar Amsterdam vanwege de drakenboot-toer door de grachten van Amsterdam, die wij altijd de zondag na de wedstrijd organiseren. Dit jaar zijn we met zes teams, terwijl 10-12 gebruikelijk is. U kunt onze trommels horen tussen 12 en 15 uur.

De wedstrijden zijn dus 4 september op Bosbaan, het Amsterdamse Bos, gelegen op de grens Amsterdam-Amstelveen. We hebben drank en eten. Toegang gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *