De Regatta van 2017 was top

We hebben er weken voor gezwoegd, maar het lukte weer. We vierden een prima EHDC Bosbaan Regatta op 9 september jl.  Zeventien boten hadden we in het water voor 10 Nederlandse en 7 Duitse teams.  De Duitse teams waren dit jaar niet zo oppermachtig zoals bijvoorbeeld verleden jaar het geval was.  En dus wonnen de Dutch Dragons uit Zoetermeer en de River Dragons uit Gorinchem samen met Bugwelle Niederrhein uit Weese alle hoofdprijzen, waarbij de Dutch 3xgoud greep.

De Dutchclub moet geprezen worden voor zijn goede organisatie en vakbekwaamheid, want zolang ze bestaat, al 25 jaar, slaagt ze er bijna jaar in jaar uit in om een leidende rol in het Nederlandse drakenboten te spelen. Het is tevens de club met de meeste leden en de grootste aanwas, en het eerste team is al zover dat ze ook een geduchte concurrent is in de loodzware Duitse competitie. In ons buurland zijn tientallen sterke clubs, onverdeeld in diverse klassen. De Dutch zit al in de hoofdklasse of net daaronder.

EHDC Regatta, uitslagen

Zoals de afgelopen twee jaren werd ook dit jaar de live muziek weer verzorgd door De Neuteblazers uit Diemen. En de 2000 meter leverde spannende scenes op. In de 5de bocht ging het bijna mis tussen Concrete Dragons en de jonge honden van Young Water Dragons. Laatste team was voor de bocht Concrete aan het inhalen en had in de bocht recht op doorgang, maar die moest het keihard bevechten. Bijna sloeg de boot van de Youngsters om, maar de jonge stuurman met weinig ervaring wist zich te redden. De schuldvraag werd overigens ook anders beantwoord. Volgens de stuurman van Concrete hadden de Youngsters het bijna ongeluk vooral aan zichzelf te wijten. Waar wij twee bochten om twee boeien telden, telde hij een grote bocht. En ja, in die visie hadden de Youngsters niet mogen inhalen, hadden ze moeten inhouden of rechts moeten passeren. Excuses aan hen die zich beledigd voelen.

Op zondag de 10de werd ons Drakenbootweekend voortgezet met de gebruikelijke toer door Amsterdam. Met 7 boten door de grachten, vanzelfsprekend met luid geroffel op de trom en geschreeuw onder de bruggen.

Bij deze het verslag van de 2000 strijd, hij begint bijna meteen bij de start van het filmpje. ATT00002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *