De grote wedstrijd op de Bosbaan

Al vele jaren organiseert onze club een internationale drakenboot-wedstrijd op de Bosbaan in het Amsterdamse Bos. Het aanstaande weekend is het weer zover. Zo’n 20 teams uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Amerika en ook China bestrijden elkaar op de 200, 500 en 2000 meter. Onder hen een viertal teams van luchtvaart maatschappijen, want de KLM bestaat in 2019 een honderd jaar. En dat wilde de KLM Blue Dragons wel vieren.

De races gaan in heats, semi-finals en tenslotte drie finales. Vooral de grote finale om de eerste plaats is altijd weer een uitermate spannende gebeurtenis. Uitslagen worden veelal pas op de finish-lijn beslist.

De wedstrijden zijn gratis toegankelijk en je kan ze vanaf een tribune bekijken. In de loop van de middag komt er ook nog een prachtig spelende fanfare voorbij, die zich heel toepasselijk ‘Toeters en bellen‘ noemt.

Als de wedstrijd op je mobiel of laptop wil volgen, ga dan naar Time Team. Je vindt op die site de indeling van de races en de uitslagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *